הטחנה הבאה

התערבות בטחנת קמח והסבתה לבית ספר לאדריכלות כהמשך לקמפוס הסמוך, תוך שימור רוח המקום היצרני ושילובו במרקם העירוני המתהווה.

מאי וויטסון

אוניברסיטת תל אביב

בניגוד למבני תעשיה המתוכננים ע”פ העיקרון Form Follows Function,

Adaptive Reuse הוא התהליך ההפוך Function Follows FORM.

שימוש מחדש הוא גם תפיסת עולם אקולוגית וגם דיאלוג פילוסופי בו אובייקט שאיבד ממשמעותו בהקשר אחד הופך לסימן חדש בהקשר אחר, ומקנה משמעות מעגלית למרחב שנעה במתח בין ארעיות לנצחיות.

בחרתי להתערב בטחנת הקמח בהצטלבות הרחובות שלבים ובן-צבי ביפו, ולהסב אותה לבית ספר לאדריכלות, כהמשך למכללה הסמוכה ומתוך רצון לשמר את רוח המקום היצרני. ההתערבות במבנה נעשתה מתוך התייחסות לאיכויות החללים הקיימים, בשאיפה לצקת לתוכם תוכן שייצר יחסי גומלין ושכבתיות בין החדש לישן, בין החוץ והפנים, בין התוכן לחלל ובין הטחנה למרחב העירוני.

לחץ כאן לפוסטר הדיגיטלי